( ... артикули )
Настройки

Грим и сенки - гримове, сенки, спирали, палитри, пудри

Вторник, 23 Апр 2024

Техники на гримиране

Е-мейл Печат ПДФ

 

Техники на професионално гримиране


фон дьо тен

избете фон дьо тена си  подходящата гама за вашата кожа. Нанесете го с помоща на четка или специална гъба. По този начин ще имате равномерен тен и лицето ви ще изглежда естествено. Може да нанесете крем  10-15 минути преди фон дьо тена.

Пудра

Нанесете я непостредствено след като сте нанесли фон дьо тена. Трябва да е в тоналността на фон дьо тена Ви. Добре е да е прахообразна за да може лесно да се нанесе с четката.

Очната линия

Очните линии се изпозват за да отворят погледа и да го напратят по- магнетичен. На пазара се продават различни разновидности. Те може да са под формата на моли или с четчица.Вие може да изберете тази която ще вие най лесно да нанесете след това при направата на гримат ви. Тя се нанася много близо до миглите. Може да използвате четчица с която може леко да размажете в посока на веждите. Ако го направите ще придатете лек опушен вид на окото си. За да я туширате нанесете тъмни сенки след това.

Руж

Ружат трядва да е съобразен с цвета на сенките. Той се нанася в посока от ухото към устнуте.

Сенките

Очите се открояват  най-добре със сенки. За изпъкналите очи използвайте тъмни сенки за клепачите и по светли за частта под веждите. Кръглите очи леко се издължават, ако се сложат тъмни сенки в най-далечния ъгъл на гънката на клепача. Близко разположени очи , тъмните сенки се нанасят във външната част на окото, светлите във вътрешната част за широко разположените очи се следва обратната последователност тъмните сенки се нанасят във вътрешния ъгъл ба клепача а светлте във външния ъгъл. Червило

Хубаво е при избора на червилото той да е съобразен с гамата в която сме гримирали очите.

Ако изберем по силен нюанс червило, сенките ни за очи трябва да бъдат по неутрални, за да постигнем баланс.Хубаво е преди да сложим червилото да очертаем устните с молив. Той предпазва от разтичане и размазване.Моливът за устни трябва да бъде един тон по – тъмен или по – светъл от червилото