Различни видове обеци

Независимо какъв тип обеци търсите, има няколко възможности за избор. На пазара има огромно разнообразие от различни модели сребърни обеци, както според вида им, така и според начина на закопчаване.

Висящи обеци

Независимо дали се обличате за специален повод или търсите обикновен аксесоар, който да върви с ежедневното ви облекло, висящите обеци са чудесен избор. Тези бляскави бижута са идеални за всеки повод и изглеждат страхотно с голямо разнообразие от прически.

Висящите обеци се предлагат в много различни форми и размери. Можете да избирате от традиционни висящи стилове или можете да изберете по-съвременни бижута, които са с различни форми или асиметрични. Изборът на правилния тип обеца за вас ще отразява вашата личност и уникален стил.

Висящите обеци обикновено са по-дълги от капковидни обеци и могат да бъдат направени от различни метали и украсени със скъпоценни камъни или дори талисмани.

Различни видове обеци - висящи

Обеци с винтове

В сравнение с натискащите се или фрикционните закопчалки, винтовото закопчаване на обеците е по-сигурно. Най-очевидното предимство на този тип гръб на обеца е, че не позволява на обеците ви да паднат. Това е особено важно, ако се занимавате с дейност с много движение. Един от дребните недостатъци на този вид закопчаване е, че винтовете често са много малки и лесно се губят. Хубавата новина е, че има много магазини, от които може да закупите резервни.

Закопчаване с лостче

Независимо дали търсите чифт обеци, които да носите, докато сте на работа, или просто искате бижу, което можете да носите по всяко време, обеците с лостче са добър избор. Те предлагат допълнителна сигурност на вашата обеца, така че не е нужно да се притеснявате, че случайно ще я загубите.

Освен това са удобни за носене, което ги прави идеални за хора с чувствителна кожа. Други дизайни на обеци могат да причинят дразнене на кожата или косата зад ушната мида. Ако имате склонност да дърпате косата си или ако имате навика да носите високи яки, тогава тези видове обеци не са за вас.

Различни видове обеци - с камъни

Обеци със скъпоценни камъни

Обеците с камъни са изключително популярни не само за специални поводи, но и за ежедневието. В зависимост от вкуса и нуждата ви, може да заложите на различни видове обеци с камъни. Най-често използваните камъни за бижута са циркон и цирконий, които са много издръжливи, красиви, но и на достъпна цена.

Освен тях, популярни опции са танзанинт, опал, розов кварц, аметист, ахат, лунен камък и още много. Тези камъни са впечатляващи, но и се смята, че всеки от тях има някои благоприятни ползи за организма и психиката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *