Топ въпроси за фотограф, които да зададете на среща

Защо трябва да се срещнете с фотограф преди сватбата?

За да бъде сватбената фотосесия отлична и да ви зарадва с резултатите си, е необходимо преди сватбата да обсъдите следните въпроси:

Как да изберете най-добрият сватбен фотограф в София?

„Колко снимки и в какво поглед ще получите?

Що се отнася до заснемането на сватба, важно е не само качеството, но и количеството снимки. Разбира се, броят на кадрите зависи от динамиката на събитията на сватбата, но в моите пакети посочвам приблизителния брой рамки, които можете да получите. Също така в приложенията ясно предписвам колко кадъра ще имате само с корекция на цветовете и колко ще избера за ретуш.

 

Освен това винаги посочвам в описанието на пакета – метода за прехвърляне на снимки. В зависимост от пакета това може да е връзка към услуга за споделяне на файлове, флаш карта или опаковане на подаръци. Когато срещам за първи път двойка, винаги говоря за възможността да отпечатам фотокнига от най-добрите кадри и да покажа мостри.

Фотокнигата не е включена в цената на пакета. Те се поръчват след сватбата и цената им се изчислява въз основа на покриващия материал, формата и броя на разпространенията. Всички тези въпроси се обсъждат на първата среща.

 

„Как ще бъдат обработени снимките?“

Важно е да се разбере, че фотографите не ретушират всички сватбени снимки. По правило пълното ретуширане се изисква само за отделни портрети, докато всички останали кадри се подлагат само на цветна корекция. Това трябва да включва и проблема с черно-белите снимки. Обсъждането на вашите очаквания относно броя и необходимостта от черно-бели сватбени снимки също се провежда на първата среща.

 

За какво време ще получите завършените снимки?“

Срокът за доставка на готовия материал е от един до два календарни месеца. Този период зависи от натоварването. По време на нарастващото търсене на сватбени фотосесии (летен период), снимката е готова за около 2 месеца. Опитвам се обаче да дам материала по-рано. За да озаря вашите очаквания за пълна поредица от снимки, се опитвам да дам малък преглед в рамките на една седмица след сватбата – от 10 до 30 снимки.

 

„Ще има ли допълнителни разходи?“

При среща с младоженци винаги обсъждам възможни допълнителни разходи. Обяснявам, че цената на фотосесията не включва допълнителни разходи, като наемане на студио, вход за снимане в затворена зона.

В същото време цената на моите услуги винаги включва работата на асистент и трансфер в града и предградията. За дълги пътувания извън града на разстояние повече от 50 км в едната посока, моля да ми компенсирате разходите за гориво. Всеки пакет услуги има ограничение във времето.

Когато времето изтече, има фактуриране на час. Винаги информирам за цената му предварително. Така че младоженците не трябва да се притесняват, че поради нарушение на времето няма да имат снимки на фойерверки във фотоалбума си. Обсъждам всички тези допълнителни разходи на срещата.

 

„Как се случва плащането?“

Имам следните условия на плащане: за резервация на дата младоженците правят авансово плащане в размер на 20% от цената на пакета. Останалите 80% се заплащат в деня на сватбата.

 

+ Какво моля да ми информиране преди сватбата

  1. График и планирани изненади

Не участвам в решаването на организационни въпроси, така че може да не знам за кое време е насрочен първият танц на булката или младоженеца или някакво интересно състезание на банкета. За да не пропусна важни точки за вас, моля да ми кажете за времето на деня. За целта изпращам заявка за попълване на специален онлайн формуляр. Също така младоженците могат да запазят този профил за себе си като мамят за времето

 

  1. Задължителен персонал

За да не откриете след празника, че сватбеният албум не съдържа снимка с любимата ви баба или снимки на важни за вас детайли на декора, моля да ме уведомите предварително за вашите желания. Тази информация също е в моя профил.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *