Съвети за сватбен грим

За да се радвате на неотразима визия на своята сватба, трябва да помислите за много неща, включително и за подходящ сватбен грим. Ето съветите на стилистите.

Не забравяйте да се погрижите за чистотата на кожата си, преди да нанесете сватбен грим. Можете да използвате всеки почистващ препарат – целта е да ободрите кожата с лосион и да нанесете крем за подхранване или овлажняване, в зависимост от нейния тип. Препоръчително е да използвате маркова козметика, тъй като тестването на нова може да доведе до отрицателни резултати и да провали празника ви.

Изравняване тона на лицето

Първата стъпка в създаването на сватбен грим е нанасянето на основа. Трябва да се избира много внимателно. Тонът на основата трябва да се слее с кожата, а не да създава преходи към шията и раменете. Ако се различава от основния тен, е необходимо да покриете с него и откритите зони – шията, раменете и други.

Внимавайте да не прекалявате. За да маскирате несъвършенствата на кожата, използвайте специални инструменти, предназначени за това, например, маскиращ молив.

След това трябва да нанесете пудра върху лицето, за да изравните тена. За да се очертае контурът е необходимо да се приложи руж – обикновено за сватбен грим се използват естествени бежови или розови нюанси.

Гримиране на очите

Гримът на очите играе голяма роля в постигането на перфектния образ на булката. За него обикновено се използват естествени, не твърде предизвикателни тонове. Те трябва да се различават от естествения цвят на очите, за да създадат контраст. За зелени очи използвайте кремави, бежови сенки. За кафяви очи – сини, зелени тонове.

За предпочитане е да използвате насипни сенки, тъй като те са по-устойчиви от течните. За да избегнете отблясъците на снимките, са препоръчителни матовите сенки.

Течната очна линия трябва да се използва много внимателно. Контурът трябва да е тънък и чист. Може да замените очната линия с тъмни сенки, които могат да се преливат по горния клепач.

Няма да сгрешите, ако използвате водоустойчива спирала, така сълзите от щастие няма да развалят грима ви. Обикновено се избират черни или тъмнокафяви нюанси.

Не забравяйте да се погрижите и за веждите си. Цветът на веждите трябва да е възможно най-естествен и да съответства на цвета на косата. За да избегнете зачервяване от скубане в деня на сватбата, тези процедури трябва да се извършат 1-2 дни предварително.

Оформяне на устните

Най-добре е да използвате червило в естествени нюанси. Преди да го поставите, няма да е излишно да овлажните устните с балсам, за да избегнете сухота.

За да коригирате контура на устните, можете да използвате молив за устни. Ще бъде плюс, ако червилото е устойчиво – няма да е нужно често да коригирате грима.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *