Спално бельо за ъглови легла

Със своето многообразие от модели, текстури и цветове, спалните комплекти в стаите на нашите деца създават игрива атмосфера и правят декора персонализиран. Модерният спален комплект за ъглови легла може да е с двустранен модел за лесна промяна на външния вид с едно движение. Изберете ъглов спален комплект, който да отговаря на вкуса и предпочитанията на децата.

Когато се правят ремонти в детска стая за две деца, е необходимо да се помисли за мястото за спане на всяко дете. Не винаги изборът е върху двуетажните легла.

Също така, две отделни легла в една стая са от значение, когато става въпрос за тийнейджъри – всеки има нужда от свое лично пространство.

И така, как да поставите две легла в детска стая?

Ъглова подредба на две легла

Най-добрият вариант за стая с квадратна форма е подреждането на леглата под ъгъл. Местата за спане са разположени по дължината на две съседни стени. В ъгъла можете да поставите шкаф, гардероб или стелаж, а покрай другите стени – да обособите работни места.

Тази подредба на две отделни зони за сън помага да се спести място, което е особено удобно при планирането на малки стаи.

Ако децата пораснат, тогава леглата могат да бъдат леко отделени едно от друго или  пренаредени в противоположни ъгли, за да разполагат децата с повече лично пространство.

Поставяне на легла по дължина на една стена

Ако стаята е много тясна и удължена, вместо квадратна, тогава тази опция става предпочитана. Две отделни легла се поставят едно след друго по протежение на една от стените.

Зониране на стаята

Зонирането на спалнята на две половини е сложен и труден процес, особено когато нямате големи познания за интериор.

Като правило, освен места за сън на обитателите на стаята, се нуждаят от гардероб, нощно шкафче и работно място. За да може всичко да се побере в една стая, е необходимо правилно да зонирате пространството. Ако размерът на стаята позволява, тогава стационарната преграда ще бъде най-добрият вариант за разделяне. Това решение е особено важно, когато в стаята живеят две деца от различен пол или на различна възраст.

В този случай за всяко от тях можете да отделите отделна лична зона със собствен гардероб, легло и нощно шкафче.

Ако първата опция е трудна за изпълнение, можете да се спрете на мобилна разделителна стена. Нейната роля може да бъде реализирана чрез стелаж, гардероб, завеса или параван, които при необходимост могат да бъдат премахнати.

Ако размерът на стаята е далеч от идеалния, тогава някои мебели могат да се комбинират. Например нещата на двете деца могат да се съхраняват в един голям килер, но в различни отдели. Скрин и увеличено работно място могат да бъдат често срещани (например, дългият перваз на прозореца може да играе ролята на обикновен работен плот).

За да се зонира правилно една детска стая, се използват различни довършителни материали, текстури, цветове и многостепенни дизайни.

За да създадете обособено лично пространство за двете деца, всяка мебел е подходяща за отделяне: гардероб, скрин, шкаф, бюро и други.

Източник: spalno-belyo.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *