Плюсове на безлихвените заеми

Потенциал за спестяване на пари: Безлихвеният заем може да ви спести много пари.

Може да ви позволи да си позволите нещата по-рано. Спестяването на средства за скъпи покупки, като например LASIK, може да отнеме много време, а докато успеете да си го позволите, вече може да имате нужда от очила за четене. Безлихвените заеми ви позволяват да се възползвате от процедурата, когато тя е най-важна.

 

Минуси на безлихвените заеми

 

Може да се нуждаете от добър кредитен рейтинг, за да получите заем с 0% лихва.

Ограничени са до конкретни продукти. Фирмите често използват безлихвените заеми като начин да продават скъпи продукти на хора, които иначе не биха могли да си ги позволят. Малко вероятно е да успеете да намерите безлихвен заем, с който да платите за хранителни продукти или книга, например.

 

Може да не е толкова безплатен, колкото изглежда. Рекламодателите често използват ефектна реклама, за да ви накарат да мислите, че заемът е безплатен. Но често в дребния шрифт ще намерите други такси, които означават, че ще трябва да платите по един или друг начин.

 Може да се наложи да отговаряте на текущи изисквания. Често, ако не изплатите безлихвения заем до определена дата или ако направите закъсняло плащане, ще ви бъде начислена лихва.

 

Алтернативи на безлихвения заем

 Ако трябва да купите нещо, безлихвените заеми не са единствената ви възможност. Обмислете и тези алтернативи:

 Спестявайте. Ако можете да изчакате, почти винаги е по-добре първо да спестите. По този начин можете да избегнете вземането на заем. Освен това, ако спестявате във високодоходна спестовна сметка, можете да спечелите добра сума от лихви, вместо да я изплащате на кредитор.

 Кредитна карта с 0% ГПР. Тези кредитни карти с 0% ГПР предлагат промоционален период без лихва. Но за разлика от картите с разсрочена лихва, те няма да ви накажат с обратно начисляване на лихва, ако не я изплатите изцяло до края на промоционалния период. Въпреки това, неплатените салда в края на промоционалния период ще започнат да начисляват лихви занапред.

 Вземайте заеми от приятели или роднини. Този въпрос е труден, тъй като не искате да навредите на взаимоотношенията си. Но ако сте сигурни, че можете да върнете парите и сте готови да подпишете договор, за да го оформите, заемането на пари от приятели или семейство, които са в по-добро финансово положение, може да бъде вариант.

Кандидатствайте за безвъзмездни средства или заеми, основани на нуждите. Има много организации с нестопанска цел, които предлагат безвъзмездни средства при нужда или безлихвени заеми на определени групи хора, като например ветерани или членове на религиозни групи. Можете също така да използвате сайта 211.org, за да намерите служби за социална подкрепа във вашия район, които могат да предлагат тези функции.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *