Лесни съвети за грижа за кожата на лицето

Кожата на всяка жена се мени с годините. Това е особено видимо по лицето и, където не само няма как с дрехи да се прикрие нищо, но и там се концентрират най-много по брой и разновидности козметични продукти. Те имат за цел да подпомогнат красотата и младостта, но често постигат обратния ефект.

Ще се опитаме да синтезираме няколко полезни  и лесни съвети, които ще ви гарантират сияйна, свежа и еластична кожа…докато имате упорството да ги спазвате.

  1. Сигурно употребявате алкохол и пушите, като всяка съвременна дама. Време е да ви подсетим, че цигареният дим, както и алкохолът не са най-здравословните привички. От друга страна, те пък са косвена причина за състаряване на кожата на лицето. Не коментираме и пряката им връзка със следващия ни съвет – нощният живот. Ако си падате по тютюна и алкохола, време е да им сложите край. Точка.
  2. Не подценявайте и достатъчното количество сън. Ако не се наспивате, ако постоянно стоите будни и уморени, това пряко се отразява на външния ви вид и на кожата на лицето. Гарантирайте си 8-9 часа сън в денонощие, за да не сте уморени и с лош външен вид. Ако можете да си го позволите, 1-2 часа сън следобедна дрямка също правят чудеса.
  3. Не пропускайте и един от най-важните фактори за младост и лъчезарност – храната. Поддържайте възможно най-здравословен режим, като съчетаете умереност в количествата с високо качество. Изобилието на плодове и зеленчуци е важно за кожата, тя се храни директно от това. Нали осъзнавате, че и най-рафинираният продукт на фармацията не може да компенсира това, което получавате през храната.
  4. Спортувате ли? Ако не спортувате, това не е никак добре. Перфектната форма на тялото се отразява винаги и на лицето. Отпуснатото тяло прави и лицето непривлекателно. Карта за зала можете да си закупите с пари онлайн, но и те не са никак скъпи.
  5. Предпазвате ли лицето си от външни фактори? Това могат да бъдат снега и ветровете през зимата, както и силното слънце през лятото. Полезни могат да ви бъдат шаловете и шапките в студения сезон, както и летните им алтернативи. Използвайте защитни козметични продукти, които ще опростят задачата.
  6. Преди лягане правете винаги добро почистване, като най-накрая изобилно измийте със студена вода. Нанесете мек нощен крем, който да успее да омекоти и успокои кожата за вечерта.
  7. Усмихвайте се повече, не се мръщете. Негативните емоции уморяват и развалят лъчезарния външен вид.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *