Кредит за образованието

Образователният заем е единствена по рода си услуга в смисъл, че не е свързан със структура на плащания като други видове заеми, като жилищни заеми, заеми за автомобили или лични заеми. Обикновено студентът започва да го изплаща едва след като си осигури работа, която може да финансира изплащането на заема. За много студенти заемът за образование е следващата голяма стъпка в поставянето на основите за тяхната кариера. Студентите често теглят заем за образование, за да заминат за чужбина и да учат, което им дава по-широк дългосрочен хоризонт. Около 90% от заемите за образование са взети от банки в публичния сектор по стойност и обем.

Банките не са единственият вариант за начинаещи студенти. Има и опция за вземане на заем от небанкови финансови компании. И двете имат свои собствени предимства и недостатъци, в зависимост от финансовото ви състояние и вашата гледна точка.

Важна разлика е лихвеният процент. Банките имат донякъде стандартизиран лихвен процент, който поддържа определена форма на еднородност. НФИ (небанкова финансова институция) често определя свои собствени лихвени проценти въз основа на пазарната конкуренция и цената на операциите, наред с други фактори. Това може да доведе до студентски заем от IFN, който има по -висок лихвен процент.

По отношение на изплащането на кредита и банката, и IFN iCredit работят горе -долу еднакво. Основното предимство при избора на образователен заем по IFN пред този на банките би било гъвкавостта да се изучава по -широк спектър от видове кредити. Най-големите кредитори на образователен заем обаче са банките от публичния сектор, в зависимост от обема, в годишни плащания през последните 4-5 години. Доказано е също, че частните банки имат по-висок лихвен процент по заем за образование в сравнение с кредиторите от публичния сектор.

Що се отнася до банката, има различни заеми, когато става въпрос за получаване на заем за образование. Можете да кандидатствате за заем за образование за топ университет, да учите в чужбина или просто да учите във висше учебно заведение в страната. Какъвто и път да изберете, за банката трябва да е ясно дали институцията заслужава заем, какви са шансовете да наеме студента след дипломирането си и други фактори, които се определят за всеки отделен случай. Като цяло банките въртят своите условия на кредитиране около тези фактори.

Разликата между банките и международните финансови институции в това отношение е, че ако банките са по -малко стриктни в процеса на одобрение на заема, IFN може да бъде малко по -гъвкав. Както банките, така и международните финансови институции покриват повечето от общите разходи, с които може да се сблъска млад човек по време на следването си, като данъци, транспорт, гаранционни депозити, пари за книги и т.н. Ключовата разлика тук е, че банките често определят таван за такива средства. От друга страна, IFN предлага по-широк набор от по-гъвкави услуги и дори може да предложи добавки за студенти, които искат да учат в чужбина.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *