Колко и какви четки за гримове съществуват?

Четките за грим могат да бъдат най-разнообразни. В зависимост от това за какъв тип грим ви трябва, четките са много и са различни за всяко нещо. Най-често задаваният въпрос, свързан с прецизно направения грим, е точно този – каква четка да избера и как да преценя коя е най-подходящата?

Когато отидем в козметичен магазин, започваме да се колебаем какъв тип четка да изберем. Там има голям избор, но вие трябва да знаете коя за какво се използва, така че да прецените достатъчно добре коя да изберете.

В повечето случаи дамите взимат цял комплект, поради нерешителността си. Това не е удачен вариант, тъй като повечето инструменти никога няма да ви послужат освен ако не се занимавате професионално с грим.

Преди да отидете в магазина, помислете каква козметика ползвате най-често! Например сенки, фондьотен, пудра или някакъв друг вид грим, който изисква разнасяне със специална четка. В повечето случаи четките, които се дават допълнително към продукта, не са подходящи и няма да ви свършат никаква работа. Затова трябва добре да знаете какъв тип четка ви е нужна.

Първото, което трябва да прецените в една четка, е дали е с естествени или със синтетични косми. По-добрият избор е тази с естествените косми, тъй като тя издържа много повече време, отколкото другите.

Четките с естествен косъм са по-подходящи за сухи гримове като пудра, тъй като не навлизат дълбоко в тях и нанасянето на пудрата става по-лесно. Тези със синтетични косми са предназначени повече за течните гримове, тъй като са по-гъвкави.

Ако един от основните ви гримове е фондьотенът, трябва да помислите за тази четка непременно! Тя може да бъде с различна форма – кръгла, квадратна или със заострен връх. Последната се използва повече за лесно покриване на по-недостъпни участъци – например извивките на носа.

Четката за пудра е задължителна за дамите, които не тръгват никъде, без да нанесат цвят на носа и скулите си. При избора на тази четка гледайте да е възможно най-голяма и дебела, за да има по-малка вероятност от това да останете на петна при разнасянето на пудрата!

Съществува четка, на която космите са със същата дължина като нейната дръжка. Този тип четка се нарича кабуки. Тя се използва при нанасянето на сух фондьотен и на руж.

Ако сте от дамите, които предпочитат повече червилото, отколкото гланца за устни, то вие трябва да си вземете четка за червило. Тя ще ви улесни много при гримирането. Разнасянето става по-плътно, равномерно и дълготрайно.

Четката – тип ветрило, е много важна за всяка една жена, която обича да се гримира. Тя върши най-добра работа при нанасянето на сенки на клепачите. Стига ви един път да минете с нея и всичко ще бъде плътно и перфектно покрито.

Компактните четки за грим са препоръчителни за всички дами. Те имат капаче, чрез което се предпазва косъма и по този начин могат да се носят в дамската чанта, ако се наложи да пътуваме. Другият плюс е, че няма да изцапаме несесера си с грим.

Направете най-правилния за вас избор, като прецените от кои четки се нуждаете най-много!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *