Кои са най-подходящите шкафове за баня

Съществуват доста критерии, според които да изберем правилния шкаф за банята. Нека видим няколко интересни възможности.

Да изберем шкаф за баня според опциите за съхранение

Шкафовете за баня представят надеждно решение за съхранение. Трябва обаче да вземете предвид за какво предимно използвате помещението и чак тогава да решите колко място ви е необходимо. Ако имате нужда от повече място за съхранение на кърпи и друг текстил, тогава можете да изберете дълбоки шкафове с рафтове. Ако се чудите къде да съхранявате козметиката си, почистващите препарати или други подобни неща, тогава не можете да се справите без шкафчета с допълнителни отделения.

За да бъде изборът наистина правилен, първо направете списък на всички предмети, които са във вашата баня. Сега си представете как трябва да е организирано пространството, за да са ви под ръка. По този начин ще получите ясна представа колко шкафове ви трябват. След това може спокойно да пристъпите към избора на шкаф, който отговаря на вашите нужди или пък на няколко такива.

Къде да монтирате шкафа в зависимост от размера на банята

Позиционирането на шкафа е от първостепенно значение за цялостния облик на вашата баня. Погледнете потенциалните препятствия и определете най-доброто място. Но първо измерете прецизно пространството, за да се уверите, че размерът, формата и стилът на мебелите, които купувате, са подходящи. Помислете как да поставите шкафа на място, където няма да затруднява движението в банята.

Ето и най-важните точки, които трябва да вземете предвид при определянето на местоположението на шкафовете във вашата баня:

  • Накъде се отваря вратата – ако вратата се отваря навътре, може да съсипе мебелите.
  • Шкафът не трябва да стои близо до душа.
  • Ако мебелите са изработени от дърво, опитайте се да го позиционирате така, че да са възможно най-далеч от пръските вода или пък различни отоплителни уреди. Помнете, че дървото се поврежда не само от прекомерна влага, но и от твърде високи температури.

Източник: Fayans

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *