Кожени клинове: модерна интерпретация на забравена мода

Клинове … Тези, които успяха да уловят края на 80-те – началото на 90-те години, трябва да си спомнят нейната ярка мода и огромната популярност на гамаши – многоцветни тесни панталони, носени от всички модници в страната. Освен това те бяха търсени във всички възрастови категории, те бяха носени както от малки момичета, така и от възрастни дами. Имаше много варианти за тяхното комбиниране и същия брой мнения относно тяхната целесъобразност в определен ансамбъл. И цветовото разнообразие на клинове е отделен въпрос: черно, бяло, червено, лилаво, добре, и най-популярното зелено …

Модата е циклична, а клиновете отново са актуални. Сега няма такъв бунт от цветове, стилът е малко по-сдържан, но не по-малко интересен. Сега най-актуалната вариация са кожените клинове.

Какво да носите с кожени клинове: важни правила за комбиниране

Както някога през 90-те, днес се разпалват разгорещени дебати дали е възможно да се носят клинове като ежедневно облекло или все още е чисто спортно и домашно облекло? Противниците на използването на това облекло в ежедневието аргументират своите възражения с това, че подобна опция ненужно фокусира вниманието върху анатомичните детайли на тялото и или подчертава всичките му недостатъци, или, напротив, ненужно привлича вниманието с вълнуващите извивки на собственика си, което изглежда доста вулгарно.

Защитниците на клиновете и повечето от тях твърдят, че клиновете ви позволяват да разнообразите модата и донякъде да олекотите външния вид в онези комбинации, в които традиционно се използват панталони – в комбинации с пуловери, туники и др.

Всеки моден дизайнер напълно подкрепя последната гледна точка и препоръчва на „противниците” на клиновете да обърнат внимание на кожената им разновидност. Съгласете се, кожените клинове трудно могат да се нарекат спортни или домашни дрехи.

Помислете за опциите с какво можете да носите кожени клинове:
Най-добрата комбинация за кожени клинове е удобна широка рокля-пуловер или туника. Удължените свободни пуловери ще играят в контраст с ясна, лаконична кройка на тесни кожени панталони и ще подчертаят елегантността и крехкостта на фигурата.

Памучна рокля, естествено изолирана, е опция, с която да носите кожен клин през зимата, дори и в офиса, освен ако разбира се няма строг дрескод. В този случай клиновете ще играят ролята на тесни чорапогащи, което е изключително важно през този сезон. Стилистите препоръчват да носите плетени рокли с плътни непрозрачни чорапогащи.

Якета, суичъри, джъмпери, в духа на овърсайз и естествено само удължени – вариант за това какво да носите с кожен клин през есента и прохладната пролет. Такъв ансамбъл идеално ще се впише в модерната сега посока на спортния шик. Ако това е вашият вариант, тогава ви препоръчваме да обърнете внимание и на клин с кожени вложки. Въпросът с какво да ги носите се решава просто – изберете комбинация от спортен стил. Не си мислете, че това е вариант само за млади хора. Клинове с райета придават динамика на изображението и като цяло подмладяват.

В горещия сезон кожените клинове изглеждат не на място и престоят в тях няма да бъде напълно удобен. Какво да облека? Съчетайте ги с дълги тениски и потници. И оставете в миналото скучните „спомени“ от 60-те и 70-те години. 90-те и дори 2000-те са на мода с яркия си обемен принт и пайети. Тениските и блузите с ефектни лога и портрети са по-актуални от всякога. С кожени клинове те ще изглеждат много органични и дори донякъде брутални, което отново ще създаде печеливш контраст с женската крехкост.

Удължените якета и жилетки са това, което можете да носите с кожени клинове и в същото време леко да отворите линията на стъпките.

И ето какво трябва да забравите завинаги:

В никакъв случай не комбинирайте кожен клин с пола. Нека наслояването е на мода, но не и с опцията за кожени клинове. Избирайки такава комбинация, рискувате да изглеждате като човек, който е решил да изложи целия си гардероб наведнъж. Запомнете – кожените клинове в комбинация с пола няма да могат да поемат функцията на чорапогащник. Клиновете, особено в кожен вариант, са напълно независими дрехи, които се нуждаят само от малко обем отгоре. Свободните рокли ще продължат да бъдат това допълнение, но полата, заедно с клиновете, ще се борят за правото на лидерство.

Кожените клинове не са приятелски настроени с плътно прилепнали туники и пуловери. Запомнете – в изображението трябва да има само един подчертаващ детайл, или плътно прилепнала горна част, или плътно прилепнала долна част. В случай на клин, акцентът вече е първоначално поставен върху краката, съответно горната част винаги трябва да е свободна. Допустим максимум – колан или верижка на кръста.

Изберете клин само според вашия размер. Знайте, че противно на общото погрешно схващане, клиновете изобщо не издърпват фигурата, „скривайки“ досадните допълнителни сантиметри обем, а по-скоро, напротив, демонстрират всичките й недостатъци. Особено кожените клинове. Те имат плътна текстура, като правило са направени в тъмни цветове и в същото време имат лек лъскав блясък. Съответно, кожените клинове внимателно изчертават контура на краката, т.е. покажете всичко без разкрасяване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *