Как да създадете новогодишна атмосфера у дома

Как да изберем правилния декор, уютен текстил, венци и други атрибути на празника? Споделяме прости съвети, които ще ви помогнат бързо и красиво да украсите къщата си за новогодишното тържество. Идеи по поръчка с гирлянди Да, да, можете да украсите не само дърво или прозорец с гирлянд. Има много творчески приложения за този коледен декор. Например, можете да сгънете гирлянда в стъклена ваза или бутилка, за да създадете необичайна нощна светлина. Можете да увиете гирлянд около огледало – LED крушките ще отразяват и ще създадат още повече блясък. Или закачете гирлянда на стената и прикрепете любимите си снимки и празнични картички към него с щипки за пране. Тогава не само ще се възхищавате на трептене на електрически крушки, но и ще си спомняте приятни моменти от живота.

Празнични свещи

Друг важен атрибут на новата година са свещите. Топлото трептене на огъня създава специален уют в къщата, атмосфера на магия и мистерия. Можете да проявите въображението си и допълнително да украсите свещите с мъниста, снежинки и искри – предложете тази идея на децата, те с удоволствие ще украсят. Красивите свещници с коледна тематика също ще помогнат за създаването на празнично настроение.

Изкуствен сняг и снежинки

Дори ако вали дъжд и киша извън прозореца, винаги можете да създадете снежна приказка у дома. Можете да закупите изкуствен сняг в цилиндри или да го направите сами, като раздробите пяна. Изсипете „сняг“ в декоративна кошница, свещник и елхови клони. Огледала, шкафове, врати и хладилник могат да бъдат украсени със снежинки с различни форми и размери. Те могат да бъдат закупени, изрязани от хартия или плетени. Използвайте ги за декориране на огледала на шкафове или огледала за баня, врати, плочки, фасади, хладилник. Основното нещо е да не прекалявате 🙂 Можете да закачите диско топка и в дневната ви ще започне магически снеговалеж! А за да направите истинска снежна вихрушка и дядо Коледа да се втурва през нея в шейна с елен, ви съветваме да разгледате по-отблизо проекторите и да монтирате такъв на пода.

Декоративен текстил

Ако искате да добавите топлина и комфорт към интериора, сменете възглавниците на дивана си в умни калъфи и добавете меко одеяло. Можете да изберете текстил с новогодишна тема, например със снежинки и други празнични символи. Поставете пухкав килим или декоративна кожа на пода и украсете масата си за хранене със салфетки за парти.

Алтернативно дърво

Голямо дърво в хола е страхотно, но нищо от него не може да украси къщата. Символът на Нова година може да бъде поставен в други стаи и може да бъде всичко: от миниатюрни настолни модели до символични коледни елхи украсени с лед лампички, изработени от книги, възглавници, гирлянди на стената, решетки, тел, панделки, пощенски картички, които могат да бъдат прикрепен под формата на коледно дърво.

Kоледен венец

Това е друг елемент от новогодишния декор. Можете да си купите венец или да го направите сами от смърч или борови клони, сърма, тел и панделки – има много опции. Камбани, украси за коледни елхи, изкуствени и новогодишни снежни фигури ще направят венеца наистина елегантен и празничен. Закачете украсата на врата, прозорец или стена. Ако няма начин да инсталирате истинско коледно дърво у дома, тогава венецът ще бъде отлична възможност за замяната му.

Ароматът на празника

Какви миризми обикновено се свързват с новата година? Разбира се, това са мандарини, борови иглички, както и джинджифил и канела. Най-лесният начин да създадете празнична миризма в дома си е да поставите на масата ароматни свещи или дифузер. Можете да подредите красива новогодишна композиция, като поставите няколко пръчици канела, джинджифилови бисквитки и няколко мандарини до свещта.

Коледни фигурки

Чудесно е, ако имате елегантна коледна елха в хола си. Какво ще кажете за останалите помещения? Декоративните фигурки, играчки и миниатюрни коледни елхи ще помогнат за създаването на празнична атмосфера във всички стаи. Например, в спалнята можете да поставите нощна лампа за Нова година на нощното шкафче, в детската стая – фигури на Дядо Коледа и Снежанката, впряг на елени и други празнични играчки.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *