Как да проверим автомобила за реален пробег

Когато купува употребявана кола, първото нещо, на което бъдещият собственик обръща внимание е пробегът. За мнозина това е почти единственото количество, което определя състоянието на колата. Всъщност, много зависи от пробега, но не и от всички. Отношението към автомобила по време на работа се формира не само от изминатия път, но и от различни фактори: от качеството на горивото до условията на пътя. И като стана дума за качествено гориво, ето и качествени масла: https://autoprofi.bg/total-fluide-xld-fe-1l-prod1587.html.

Защо правят това?

Километърът е „актуализиран“. Това често се случва в автомобила втора употреба. Така броят изминати километри е подвеждащ.

Друг нюанс е стойността на километража. Това е най-очевидното качество на използвания автомобил, което всеки може да оцени. Състоянието на възлите и системите на машината изисква подробен подход и други познания.

Общи методи на измама

Механичните показатели на километража са най-лесните за завъртане. Някои просто разглобяват таблото за управление и ръчно преглеждат номерата до желаните стойности. Понякога една гайка се развива на дъното и се сваля кабел, който свързва скоростомера и скоростната кутия към трансмисията. След това с помощта малко тренировка се извършва нулиране и се показват желаните индикатори.

Електронните измервателни уреди за скоростта са лесни за пускане: всичко се извършва чрез скенери – специални устройства, които се свързват с бордовия компютър на автомобила. Машината съхранява действителния пробег. Тези записи се променят ръчно с помощта на скенер. За някои марки това е по-трудно: не всеки знае за „тайните“ места за записване на километрите.

Съвети за обективна проверка

Как да се определи истинският пробег на кола възможно най-бързо? Отидете до близкия сервизен център и поръчайте изчерпателна диагноза. По този начин можете да откриете действителното износване на части и механизми. Така можете да определите състоянието на шасито, двигателя, спирачките и други важни елементи. Например акумулатори: https://autoprofi.bg/akumulator-varta-silver-dynamic-77ah-prod1265.html.

Както преценявате автомобила по това дали има визия или е покрит с ръжда и ожулвания; както проветрявате седалките в купето, в какво състояние са, гумите на автомобила, състоянието на двигателя, ниво на масла и пр, така не бива да пренебрегвате необходимостта да сте в час с това, колко километра е изминал потенциалният автомобил, който утре може да е вашата кола.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *