Как да купуваме козметика онлайн?

Закупуването на козметика онлайн може да бъде по-лесно, по-изгодно и понякога дори по-евтино от пазаруването в традиционен, физически магазин. Ключът е да намерите реномирани търговци на дребно и след това да изберете правилните артикули, като използвате отзиви на клиенти или съвети от приятели, например.

Уверете се, че се възползвате и от всички възможности за спестяване на пари онлайн – а това  р доста лесно, когато избирате доставка на козметични продукти от Foodpanda.

Ето и някои съвети за пазаруване.

Намиране на подходящия търговец

Направете онлайн търсене на продукт, ако знаете какво искате. Ако имате предвид нещо, независимо дали е вид козметика, като черна очна линия или пък дадена марка, започнете, като я потърсите онлайн. Превъртете първите 1 до 2 страници с резултати, за да намерите някои от търговците, които продават този конкретен продукт. Кликнете върху тези, които познавате и на които имате доверие.

Ако сте търсили конкретна марка, посетете и уебсайта ѝ.

Търсете козметика в популярни сайтове за електронна търговия

В тях обикновено продуктите са на по-ниска цена отколкото в някой универсален магазин или голяма верига магазини. Освен това е по-лесно да получите гаранция за високо качество и коректна политика на продажба, връщане, замяна и т.н.

Придържайте се към доверени онлайн магазини за красота

Особено ако искате да избегнете измами. Ако използвате по-малък търговец на дребно, който не е голяма верига или такъв, за който не сте чували досега, направете проучване, за да сте сигурни, че става дума за легитимен сайт.

Помнете, че е признак на измама, ако цената на какъвто и да било продукт изглежда твърде добра, за да е истина. Например, ако палитрата за сенки, която обикновено струва 40 лева, а някой ви я предлага за 5 лева, то определено нещо не е наред.

Регистрирайте се за абонаментна услуга

Когато се регистрирате в някой сайт, обикновено получавате бюлетин с текущите отстъпки и новите предложения. Освен това се ползвате с отстъпка при пазаруване, което е доста полезно.

Някои от тези уебсайтове дори предлагат безплатни мостри за регистрираните си и редовни клиенти.

Сравнете цените в различните сайтове, за да намерите най-ниската

Никога не купувайте първото нещо, което видите, дори ако знаете точно какво искате, като много конкретна марка спирала. Направете добро онлайн търсене на конкретната марка и продукта, който ви интересува, и проверете какви други търговци го продават и каква е цената.

Ако използвате Google Chrome, инсталирайте разширение за сравнение на цените, като ShopGenius или Honey, което автоматично ще сравнява цените при всички сайтове за вас.

Проверете дали търговецът предлага безплатна доставка

Винаги вземайте предвид разходите за доставка на продукти при крайната му цена. Понякога продуктът може да изглежда по-евтин на един сайт, но когато добавите доставката, да струва повече спрямо други сайтове. Прегледайте страницата за обслужване на клиенти на уебсайта, за да разберете дали е налична безплатна доставка и как можете да се възползвате от нея.

Потърсете кодове за отстъпки и продажби

Има много начини да получите козметика с отстъпка онлайн. Първо проверете сайтовете, в които са изброени всички различни промоционални кодове и продажби, извършвани при всеки голям търговец. След това прегледайте собствения уебсайт на търговеца, за да видите какви текущи продажби имат или какви промоции има, например 10% от първата ви поръчка.

Ако пазарувате често от телефона или таблета си, изтеглете приложение, което ви уведомява, когато определени магазини имат големи промоции или когато артикул, който харесвате, се продава на по-ниска цена.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *