Какви плочки да изберем за банята?

Когато дойде време да обмислим покупката на плочките за баня, обикновено сме изправени пред безброй възможности за избор. При такова огромно разнообразие от цветове, размери, форми и материали, правилната селекция на плочки за банята може да се превърне в доста тежка задача.

Като стенни и подови покрития, плочките са длъжни да подсигурят лесната поддръжка на повърхностите, за да изглежда помещението перфектно в продължение на много години.

Затова сега ще ви насърчим да се съсредоточите върху тези неща, които наистина имат значение. Нека първо да започнем с това какво да вземете предвид при избора на плочка за баня.

Изберете плочки в съответствие със стила на банята

Всяка баня, дори и да е малка, трябва да има свой собствен стил . Ето защо, преди да изберете плочки за вашата баня, решете в коя стилистична посока ще се движите. Това е много важно, тъй като можете значително да стесните обхвата на избраните опции.

Да предположим, че сте избрали да декорирате банята си в морски стил – започвайки от мебелите, цветове и завършвайки с огледала и осветление. Това означава, че вече може да определите общата цветовата схема, както и да изберете цвета на плочките за подовите и стенни покрития. В този случай са подходящи някои от следните нюанси –  синьо, тъмно синьо, пясък и светло бежово, например.

Друг критерий, за който да следите при избора на цвят на плочките в банята, е настроението, което искате да създадете. Така например, ако  има малки деца в семейството, то те ще се нуждаят от светло и весело пространство. Малко вероятно е да харесат някоя минималистична баня, решена в монохромни цветове. В този смисъл е добре да не забравяме, че банята е мястото, където започваме и завършваме всеки наш ден. Тази стая е в състояние да зададе настроението ни за целия ден. Ето защо към избора на цветове следва да се подходи много внимателно.

Източник: https://plochki-za-bania.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *