Детски конструктор – невероятна играчка

От раждането си детето започва да опознава света около себе си – предмети, хора, животни, звуци и много други. За малките деца по-простите играчки, като дрънкалка, служат като помощници в началото. С порастването на детето играчките също се променят и стават по-сложни, осигурявайки на бебето не само забавление, но и средства за общо развитие. Това могат да бъдат кубчета, пирамиди, върхове и конструктори. Последните служат за развитие на фини двигателни умения, въображение, различни видове мислене, например абстрактно.

 

Предимствата на конструкторите като детска играчка

 

На конструкторите обръщат внимание родителите, с цел цялостно развитие на детето. Техните форми и външен вид са представени на съвременния пазар от огромен асортимент, но те (конструкторите) изпълняват почти същите функции и служат на едни и същи цели – да помогнат на детето да развие своите хоризонти. Основните предимства на този тип играчки са, както следва:

 

Външен вид. Детският конструктор е комплект от части, различни по размер, цвят и форма. Свързвайки ги (детайлите) заедно, детето с помощта на родителите си, а впоследствие и самостоятелно, може да създава най-различни форми.

 

Връзката между родители и деца. Конструкторите се купуват по-добре заедно с детето. Именно процесът на закупуване на конструктор сближава родителите и децата, установявайки определена връзка между тях. В бъдеще у дома, мама и/или татко започват да обясняват на детето как да превърнат детския конструктор в невероятна кола, къща, динозавър.

 

Развитие на фантазията. Конструкторът, като почти всяка играчка от много части, има примери за фигури на опаковката, които могат да се сглобяват. Но детето може да има свое собствено виждане за тези предмети, които могат да бъдат получени от кубчетата.

 

Детският конструктор е не само средство за забавление на детето и развиване на въображението му, но и средство за привикване към ред. В края на играта трябва да премахнете всички детайли на място.

 

Абстрактно мислене – развитието му от най-ранна възраст ще помогне и ще бъде полезно на детето в бъдеще. По-просто казано, детският  конструктор е страхотна играчка за развитието на детето, не само в областта на фините двигателни умения и въображението, но и в преподаването на ред и подпомагането на възрастните. Така например предложение за помощ на родителите да съберат всички играчки, за да почистят бързо стаята, също може да се превърне в игра. Конструкторът в този случай би бил чудесен пример.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *