Как да комбинираме грим и бижута през лятото?

Със затоплянето все по-често започваме да се сещаме за летните рокли, тънките топове и късите панталонки, които все още стоят прилежно сгънати в гардеробите. Преди обаче да ги извадим, трябва да си припомним няколко главни принципа, които ще ни помогнат да сме неотразими не само с облеклото ни, ами и с грима и бижутата през идващия топъл сезон.

Какви бижута се носят лятото?

Горещото време ни предизвиква да оставяме все по-малко дрехи по нас и да откриваме все повече кожа, която просто жадува да бъде украсена с някое бижу. Немислимо е да посрещнете топлите месеци без нито една висяща гривна за бедро или пък широка гривна за рамо. Това ще са акцентите тази година и те ще напомнят, че жените са богини и това си личи по бижутата им. Кръглите сребърни обеци също няма да излязат мода и ще са в крак не само с топовете без презрамки, ами и с дългите, тънки гащеризони.

Лятото идва и с тъмния тен и жълтия цвят, напомнящ ни на пясък и слънце. Колкото по-жълто е едно лято, толкова повече злато се носи. Не, че почитателите на бяло злато, не го контрастират с добре направения морски загар, просто една златна гривна с цирконий няма как да остане незабелязана. Златните и сребърните колиета са другото нещо по което можете да познаете, че лятото е настъпило. Дамите разголват рамене, добавят някое красиво златно колие с висулка, подарък от скъп човек и събират погледите на минувачите. Отворените деколтета се комбинират много добре и с дълги сребърни обеци. Тях естествено не можете да ги комбинирате със златно колие, като тези на Сомаха, но пък комбинацията с някоя сребърна гривна за рамо е доста интригуваща.

Какъв грим да сложа с летните бижута?

Гримът през лятото е деликатна тема. Предвид горещите дни и високите температури, наблягането на основи за лице и фон дьо тен не е препоръчително. След зимните тъмни вечери и чаши с червено вино, тъмното червило също може да го приберете да чака следващите студени месеци. Цветовете, които трябва да се застъпят са от ярко розово до розовеещо червено. Тук не включваме ружа, той е изключение и той по-скоро трябва да е златист или бронзиращ вместо червен – тенът е виновен.

Пред не много години, гримът на жените трябваше да подчертава или само устните или само очите. За наша голяма радост, днес това е само кошмар от миналото и можем да си подчертаваме и двете неща без много свян. В комбинация с голите рамене и дълги сребърни обеци, няма как да не добавим и един леко розов молив за устни, който да е по контура на устните и да напомня на невинността, типична само за горещите месеци. Бронзовите бузи и черната очна линия пък са прекрасна комбинация с кръглите сребърни обеци. Имайте предвид, че косата трябва да е прибрана на стегната опашка, за да може големите, сребърни обеци да имат максимален ефект.

Дългите вечерни рокли са другата феерична страст на лятото. Те не минават без златно колие с дълга висулка, която да подчертава формите на тялото. Тук очната линия също е задължителна в комбинация с някоя сребърна гривна за крак, особено ако роклята е с цепка. Ако сте почитатели на сенките ще трябва да ви разочароваме, защото те останаха по-скоро като сценичен грим, вместо като нощен. Спокойно можете да разчитате на чифт изкуствени мигли, добре залепени и подплатени с тъмна спирала, че ще направят очите ви достатъчно подчертани, без да имате нужда от каквито и да били сенки. Пърхащите мигли никога няма да излязат от мода и на тях можете да им се доверите, дори и в ежедневието, когато няма да имате нужда от сребърно колие или тежка златна гривна, а от обикновена тънка, сребърна гривна с червен конец, която да подчертае атрактивността и горещият темперамент на летните дни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *