Аксесоари за китаристи

Аксесоари за китаристи – от аматьори до професионалисти

Всеки китарист, аматьор или професионалист, всеки начинаещ дори има първо нужда от най-добрата китара за него и струни, които да отговарят на неговата техника точно в този момент на неговото развитие. След това вече следват овладяването на нови техники на китарата и оборудването, което китаристът има нужда на този етап от своето развитие. Нека погледнем обаче и кои са ключовите аксесоари за китаристите.

Китарен колан. Забравете за класическия черен модел, който сякаш е направен за колана на предната седалка на колата ви. Все уважаващ себе си китарист, рано или късно се сдобива с уникален колан, който пасва на неговата китара и на неговия характер. Заедно с ефектния външен вид обаче, трябва да се избира и според удобството, и издръжлива материя.

Китарно перце. При положение, че сте шредър ( тоест обичате бързите и комбинативни арпежи по целия гриф на китарата) , то не бихте издържали и един миг без китарно перце. За всякакви китари, за всякакъв вид струни, за ритъм и соло китаристи, има най-различни перца от най-различни марки, кое от кое по ефектни от гледна точка на дизайна.

Каподастър и Слайд. Приликата при тези два аксесоара е, че те се използват върху грифа на китарата. Капо-то както често му казват, само че е статично, докато слайда служи за приплъзване по целия гриф на китарата и в двата случая обаче, тези китарни аксесоари са за уникален и впечатляващ звук от китарата.

Аксесоари за почистване на китарата. Те са задължителни, за да можете да поддържате китарата в изряден вид. Редовното почистване, ще удължи живота на цялата китара, на струните и на електрониката в електрическата китара. Това е гаранцията за чист и качествен звук. Затова ще трябва да се снабдите и с различните препарати за почистване на грифа, тялото, главата на китарата, и т.н.

Източник: Онлайн магазин за музикални инструменти Music Shop.bg

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *